Bloembak kopen bij Elmo Dreams & Deco

Planten en bloemen staan leuk in iedere tuin, maar je kan ze niet overal kwijt. Er bestaan bakken en potten in zoveel soorten dat er altijd wel een bloembak is die past bij jou. Heb je een betegelde tuin of een balkon? Daar kan je speciale bloembakken voor vinden. Naast bloembakken voor buiten verkoopt Welkoop ook potten en bakken voor binnen. Afhankelijk van jouw wensen moet je dus beslissen welk materiaal en welke vorm bij jouw situatie past.

Bloembakken kunnen gemaakt zijn uit verschillende materialen:

 • Steen
  Bakken van steen vind je vooral in de tuin als sierbestrating, vaak in dezelfde stijl als je terrastegels. Deze bloembakken van steen zijn robuust, duurzaam en passen in zowel moderne- als klassieke tuinen.
 • Beton
  Bakken van beton zijn strak, duurzaam en makkelijk te onderhouden. Ze zijn vorstbestendig en hebben een speciale afwatering waardoor het beton niet barst. Van deze bakken zal je dus lang kunnen genieten.

Je hebt de keuze uit allerlei soorten en maten. Grote bloembakken zijn erg geschikt als versiering van jouw tuin, terras of dakterras. Hoge bloembakken zijn zowel binnen als buiten te gebruiken. Lange- en rechthoekige en bakken met klimrek zijn vooral geschikt voor in de tuin. Heb je weinig ruimte? Kies dan voor een verticale of hangplantenbak, hiermee heb je toch een leuke bak op jouw balkon.

Voor iedere plant een bloembak

De plant die je in je bak wilt zetten bepaalt een hoop. Niet iedere plant is geschikt voor iedere bloembak. Zo moet je bijvoorbeeld rekening houden met het materiaal. Bloembakken van kunststof kunnen namelijk beter tegen kou, waarbij potten van aardewerk meer warmte vasthouden. Weet je dat jouw plant lange wortelen heeft? Dan moet je kiezen voor een diepere bak of pot.
Verder moet je ook letten op de afvoergaten in de bodem van de bak of pot. Deze gaten zorgen ervoor dat je plant niet verdrinkt wanneer het hard regent of je teveel water geeft. Al onze vazen en potten hebben zijn voorzien van deze gaten.

Bloembakken toch te groot? Wij kunnen hem afleveren bij u thuis

Bij aankopen boven € 500 is het transport gratis

 • Plantenschotels
 • Plantenmanden
 • Hangpotten
 • Balkonbakken
 • Bloempotten

Wil je je tuin nog mooier maken?

Bij Elmo verkopen we allerlei tuindecoratie. Kijk bijvoorbeeld bij onze dierenbeelden, tuinvazen, fonteinen en antieke hekwerken.

Waarom kopen bij Elmo-dd.nl?

 Betrouwbaar online winkelen
Veilig betalen via iDEAL
 Geen verzendkosten bij orders vanaf €500,-
 Uniek assortiment!

Veilig betalen

Heeft u vragen?